Az élet valódi üzemanyaga

 

Az oxigén annyira fontos a létfontosságú anyagcsere reakciók lefolyásában, hogy gyakran az életenergia szinonímájaként használjuk.

Amikor szervezetünk fáradt, vagy az a helység, ahol vagyunk régóta nem volt kiszellőztetve, szükségét érezzük kimenni a  szabad levegőre és mélyen beszívni a friss levegőt vitalitásunk helyreállítása érdekében.

A C-vitamin felfedezésének úttörője, a Nobel-díjas magyar orvos, Nagyrápolti Szent-Györgyi Albert (1893-1986) bebizonyította, hogy az élet üzemanyaga nem az oxigén, hanem a hidrogén.
Teljes tudományos tevékenysége során a magyar tudós az izomszövetet tanulmányozta, így az élő sejtek elektronvándorláson alapuló bioelektromos természetére vonatkozó kísérleti adatokat kapott. Kutatási
eredményeit számos közzétett tanulmányában magyarázta. Kísérletei során a Szent-Györgyi kimutatta, hogy a sejtek nagy mennyiségű, szabad elektronokkal telített hidrogént tartalmaznak.
Az amerikai Nobel-díjas vegyész, Linus Pauling (1901-1994), számos alkalommal jelentette ki, hogy az energia újraelosztása a szervezetben a hidrogénhez kötött. A 20. század első évtizedeinek tudományos kutatásai bebizonyították, hogy a hidrogénnek kulcsfontosságú szerepe van az emberi szervezet energiaháztartásában.
A hidrogén a legegyszerűbb kémiai elem, amelynek a legkisebb és legkevésbé összetett, így a sejtek számára leginkább hozzáférhető, a molekulája. A hidrogén táplálja protonokkal, elektronokkal vagy elektronpárokkal szervezetünk különféle enzimeit. Az élő szervezetekben végbemenő anyagcsere
során a hidrogénnek elektrondonor, míg az oxigénnek elektron befogadó szerepe van  a sejt biokémiai energetikai folyamataiban. A „Nature” tudományos folyóirat 2006 április 6.-i számában közzétett jelentés szerint szervezetünkben alapvető energiatermelő szerepe a magas hatékonyságú hidrogénfogyasztó biológiai elemeknek van.

A korszerű technológiában a hidrogénfogyasztó elemek elektronbefogással tiszta vízzé alakítják át a  hidrogént és oxigént. Elmondhatjuk, hogy az élet, az általunk ismert formában, hidrogén  nélkül lehetetlen, mivel a szervezet életereje hidrogénhez kötött.

 

 

(Forrás:  Coral-club    H-500)

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.