A gyógynövények öröksége

Az előzőekben a szinergiáról, a gyógynövények titkos “fegyveréről” volt szó. Azonban felfedezésre került, hogy van itt még valami, ami nélkül az élő szervezet esetében nemcsak a gyógymódok, de semmi sem úgy működik, ahogyan kellene.

 

A különböző rezgések és hullámhosszok ismerete nem idegen fogalom az emberiség számára. A természettudományok mára már igazolták, hogy minden dolog, tárgy, személy, élőlény “mozgásban van”.

A rezgések mérhetőek, hullámszerűen ábrázolhatók egy grafikonon. A kutatók megfigyelték, hogy a hullámhosszok két nagy csoportba sorolhatók: élő és élettelen. Ami él, annak a hullámhossza más, mint annak, ami élettelen.

Amikor egészségmegőrzésről vagy akár gyógyításról beszélünk, akkor fontos, hogy élő természetben előforduló anyagokat használjunk. Azon egyszerű oknál fogva, mert az ember is a természet része, a természet alkotta. A természetből eredő dolgokat csak a természettel lehet karbantartani, megjavítani. Vagyis az ember szervezetével azonos hullámhosszon lévő anyag tud segíteni hosszú távon és a nélkül, hogy bármilyen kárt okozna.

A szintetikus, azaz mesterségesen előállított élelmiszerek, gyógyszerek nem élőek, nem a természetből erednek. A szintetikus, élettelen anyagok más hullámhosszon vannak, mint az élő emberi szervezet.

Számos kutatást végeztek már a hullámhosszok összeférhetetlenségére. Az orvostudomány történelme is igazolta már, hogy a szintetikus hatóanyagok nem úgy működnek, mint a természetesek.

A kedvezőtlen hatások sokkal gyakoribbak a természetben nem létező molekulák esetében. Kezdetben, a XIX. század derekán, a természetben nem létező gyógyászati anyagokat csak alkalomadtán, kivételes esetekben használták, igen rövid ideig.”

“Az utóbbi két évtizedben bevezetett nem biogén (nem természetes eredetű) gyógyszerekre jellemző, hogy pontosan meghatározott javallatok mellett egyre több az ellenjavallat, a lehetséges mellékhatások felsorolása, a kölcsönhatások ismerete. A növényi készítményeknél fordított a helyzet. Gyakran indokolatlanul sok a javallat, de általában valóban kevés az ellenjavallat, az elképzelhető mellékhatás.”

A természetgyógyászatban úgy is nevezik a gyógynövényeket, hogy szelíd gyógymódok, mert kíméletesen hatnak. A gyógynövény és a test (szervezet) hullámhossza – mivel mindkettő élő – azonos. Jobban együtt tudnak működni, megértik egymást. A bevitt gyógynövények, hatóanyagok serkentik a szervezet öngyógyító  folyamatát.

A betegségipar különös érdekei miatt az orvostudomány magasan fejlett a sebészetben, a sérülések kezelésében, a közvetlen életmentésben.  A testi betegségek kezelésében, a szenvedélybetegségek és mentális betegségek kezelésében már sokkal kevésbé hatékony. A hivatalos, nemzetközi statisztikák és az esettörténetek rettenetes milliói pontosan mutatják ezt.

14632853_1498868353463152_6533384414890973016_n

A betegségipar tudománya a bonyolult műszerek és még bonyolultabb berendezések bűvöletében mindenről lemondott, ami kevésbé hideg, kevésbé profán, kevésbé drága. Elvetette a történelem tudását, kijelentve róla, hogy túlhaladott.Kiöntötte a lefolyóba azt a tudást, ami az őskortól életben tartotta az emberiséget.

Tegyük azt, amit elődeink tettek, és adjuk át másoknak is a gyógynövények tudását, hogy az továbbra is kiállja az idők próbáját, hogy fennmaradjon.”

 

(Forrás: Budai Péter Dr Rojkó László könyvéből: HALÁLOS BIZALOM Az egészség elveszett tudása)

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.