Mi a fene történt?

Manapság egyre többen alkalmazzák, használják a gyógynövényeket. Keresik, kutatják azokat a hivatalos tanulmányokat, amelyekből a gyógynövényeket megfelelő összetételben, formában alkalmazzák.

Logikus, hogy az effajta kutató munka az orvosi anyagokhoz vezet. Furcsamód az orvosi anyagokban alig van szó gyógynövényekről, nemhogy  az eredményekről, hatásokról lenne szó.  Kézzel fogható információt nem igen találni az orvosi anyagokban. Leginkább alternatívaként említik a gyógynövényeket, vagy a gyógyászat és az orvostudomány történelmének egyik letűnt szereplőjeként.

Egyszerűen ez képtelenség! Van a világon valami olyan, ami csodákat művel, és az orvosi képzésnek nem a gerince, hanem csupán a lábjegyzete.

Elképzelhető, hogy a modern orvostudomány nem a leghatékonyabb eszközök és módszerek gyűjteménye? Vannak hiányosságai, szerepet kap benne a szubjektív vélemény, az ízlés és esetleg olyan érdekek is, amelyek nem az egészségről, a gyógyításról szólnak?

Lehetséges, hogy a jó szándékú, elkötelezett orvosok, mentősök, ápolók, egészségügyi dolgozók milliói egy olyan rendszer részesei, amely nem csak gyógyítani akar?

“Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani egészség és betegség, gazdagság és szegénység, szabadság és szolgaság között. A miénk a döntés, nem pedig bárki másé.” Richard Bach

Természetesen becsülöm az orvosokban az elkötelezettségüket, az erőfeszítéseiket, a megbízhatóságukat.  Az orvosok megtesznek mindent a betegért, amit tudnak, sokszor erőn felül is.

Én az egészségügynek csúfolt betegségiparban csalódtam, ebben a politikai és gazdasági érdekek által beszennyezett területben, ami profitot csinál az emberek félelméből, fájdalmából, reményeiből és vágyaiból.

1907-ben az orvostudományt politikai és gazdasági érdekek szennyezték be, megszületett a betegségipar, létrejött az a gépezet, amely nem értünk van, hanem önmagáért, és nem a gyógyítás az elsődleges célja, hanem a profit.

No és a hatékonyság…

Az orvostudomány fejlődik… ujabbnál, ujabb kutatási eredmények… egyre modernebb eszközök… stb.

és mégis…  egyre több és több a beteg!!

Az egészségügyi statisztikák azt mutatják, hogy  minden fejlődés ellenére a hatékonyság folyamatosan romlik.

 

 

(Forrás: Budai Péter Dr Rojkó László könyvéből: HALÁLOS BIZALOM Az egészség elveszett tudása)

 

One thought on “Mi a fene történt?

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.