Induljunk a kályhától…

elhizottsag-magyarorszag-tulsulyos-emberek

 

 

Az interneten történő népszerűsítéshez hozzátartozik a blogírás is. Az igazság az, hogy én most ismerkedem ezzel az egész módszerrel, technikával, ugy hogy elkezdek én is blogot írni.

Mivel ezen a honlapon az elsavasodásról, lúgosításról, egyáltalán az egészségről van szó, akkor induljunk talán a kályhától…

Szokták mondani az emberek, hogy:

“Mult héten még láttuk semmi baja nem volt, most meg kiderült, hogy súlyos beteg”

“A tragédiát nem lehet előre látni”.

“Nem tudhatjuk, ma vagyunk, holnap nem vagyunk”

S közben látni, hogy akik ezeket a kijelentéseket teszik, testes emberek, akiken általában van 20-30 kg súlyfelesleg, visszeres lábaikról, kalimpáló szíveikről panaszkodnak.

Egy táplálkozástudós azt mondaná az ilyen testalkatra:  ” a tested utál téged”.

Azért valljuk be őszintén, a bajok nem a semmiből jönnek. A test nem úgy megy tönkre, hogy előtte semmi nem történt.

Ahhoz, hogy akár 40, akár 60 évesen komoly betegségek legyenek, annak oka van. Vannak, akik nem tesznek semmit az egészségük megóvásáért. Agyonhajszolják, kizsákmányolják saját testüket.

Végső soron minden felelősség a miénk. Mindenki felel a saját  egészségéért. Ha nem tesz érte semmit, az is az Ő felelőssége. Nem a politikusoké, nem az orvosoké, nem a gyógyszergyáraké. A miénk.

 

“Az őrület azt jelenti, hogy valaki ugyanazt teszi újra meg újra, mégis más eredményt vár.” Albert Einstein

 

Ráfér a karbantartás a testre is, ugyan úgy mint pl. az autóra, aminek a megfelelő olajat, benzint adja a gazdája, mert ha nem, füstöl, rángat, elromlik. Ha öt személyes, nem ülnek benne 8-an.

Az ember évtizedekig működik rossz minőségű táplálékkal, sokkal nagyobb súlyt cipel nap mint nap, mint ami ideális lenne a lábaknak, ízületeknek, szívének. Nem kell csodálkozni, hogy egyszer jelentkezik a fájdalom, a “nincs elég levegő”, a szédülés, a rosszullét.

És ez már betegség, irány az orvos, mert abban bízik a megbetegedett ember, hogy majd  ő segít.

De mit? Orvosolja a tüneteket. Olyan pirulákat ír fel, amely a fájdalmat csökkenti az idegekre hatva, stb. Az  okot nem hozza helyre…

 

 

 

 

One thought on “Induljunk a kályhától…

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.