A VÍZ ÁRAMLÁSA A SZERVEZETBEN

Amellett, hogy a víz jelen van a sejteken  belül és kívül, az emberi szervezetben van
még két nagy vízcsatorna: az érrendszer és a nyirokrendszer.

Minden elfogyasztott élelmet a gyomor-bélcsatorna emészt meg, míg az anyagcsere során keletkező tápanyagokat a vér szállítja minden egyes sejthez.
A széles körben elterjedt véleménnyel ellentétben, a vér nem szállítja a tápanyagokat közvetlenül a sejteknek, mivel egyetlen vérér sem kapcsolódik közvetlenül egyetlen belső szervhez sem.

A nagyon vékony vérerek végződései a     kötőszövetben vannak, így a tápanyagokat a belső óceánban szabadítják fel, amelyben a kötőszövet lebeg.
Ez azt jelenti, hogy képesek vagyunk felszívni a legkisebb tápanyagrészecskéket is, azonban ennek nincs semmi haszna, ha belső óceánunk nem tiszta és nem tudja ezeket a részecskéket a sejtekhez szállítani.
A belső óceán tökéletes állapotban való fenntartása hasonló az akkumulátor pólusainak tisztán tartásához a folyamatos energia szolgáltatás érdekében.

Ugyanez érvényes az üledékanyag sejtekből való eltávolítására. Habár a nyirokrendszer a szervezetben levő víz tisztítórendszere, ennek sincs közvetlen kapcsolata a  sejtekkel.
A sejtek salakanyagaikat a belső óceánba ürítik, ahonnan bekerülnek a nyirokrendszerbe, majd a nyirokrendszer szállítja a salakanyagokat a vérbe, míg végül a vastagbélbe jutnak.

Ha belső óceánunk szennyezett, sejtjeink nem tudják megfelelően kiüríteni a salakanyagokat, így önmérgezés következtében lassan elhalnak.

A mai orvoslás szinte kizárólag az egyes szervek megbetegedéseire összpontosítanak,
anélkül, hogy figyelembe vennék, hogy az összes belső szerv a testünkben levő belső
óceánban lebeg.

Az igazi gyógyulás nem jöhet létre mindaddig, amíg nem járunk el helyesen és nem  változtatjuk meg belső óceánunk minőségét.

Ellenkező esetben nem valósulhat meg megfelelőképpen a tápanyagok szállítása a sejtekhez és az üledékanyagokat sem lehet teljesen kiüríteni, ami az egészségi állapot
megromlásához vezet.

Ezt az elméletet ezidáig kellő érdeklődés nélkül közelítették meg, ami hozzájárult a népesség megbetegedéseinek folyamatos fokozódásához,  habár az életkörülmények és az egészségügyi ellátás javulása ezzel ellentétes hatást kellett volna eredményezzen.
Ez az új koncepció, amely az emberi szervezetben  levő folyadékot belső óceánunknak tekinti,  a népesség egészségi állapotának javulásához vezetett.

 

 

(Forrás:  Coral-club    H-500)

 

 

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.